úterý 2. září 2008

PENĚŽENKY

VIRTUÁLNÍ ÚČET ( Internetové peněženky )

  1. Musíte si založit virtuální účet ( nemusíte mít strach žádné poplatky ani nic podobného za něj nemusíte platit a peníze si potom můžete s klidem poslat na svůj popř. účet příbuzného )
  2. Mezi dva nejčastěji používané patří účet od firmy ALERTPAY a PAYPAL, teď vám vysvětlím jak si takový účet založit :

Patří mezi nejčastěji používané a postup při jeho zřizování je následující, Zvolíte tento odkaz :



Objeví se vám stránka, kde kliknete na ( vypadá to jako sluníčko s nápisem ,, An account for free ! ´´), objeví se další stránka kde si vyberete ze dvou typů účtů, my použijeme ten PERSONAL STARTER ACCOUNT a pod tímto účtem klikneme na ,, Sign up now ´´, dále zvolíte zemi ve které žijete a zaškrtnete , který účet chcete ( v našem připadě se jedná o PERSONAL STARTER ), potom v pravém dolním rohu kliknete na ,, Next ´´. Objeví se vám další okno, kde vyplníte osobní údaje ( adresa stačí jen jedna : ) , pokud vám není ještě 18 let tak použijte údaje některého z rodičů ) až vyplníte všechny údaje, tak klikněte na tlačítko ,, next ´´ v pravém spodním rohu. Objeví se další okno, kde vyplníte svůj ,, Login ´´ ( uživatelské jméno, pozor musí to být vaše emailová adresa ), potom vaše heslo, dál si vyberete dvě kontrolní otázky a napíšete k nim odpovědi, pro případ ztráty hesla. Dál vyplníte kontrolní kód, a zaškrtnete, že souhlasíte s podmínkami užívání účtu. Teď kliknete na tlačítko v pravém spodním rohu s nápisem ,, Register ´´. Pokud jste udělali vše správně, naskočí vám další stánka. A poslední krok je, že na email, který jste uvedli jako kontaktní vám přijde email od alertpay s aktivačním odkazem, na který kliknete a tím aktivujete svůj účet.



Je méně používaný, ale některé firmy, které vám tu budu uvádět ho používají. Postup při jeho zřizování je následující, zvolíte tento odkaz :


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Objeví se vám stránka , kde jsou tři možnosti účtů vy zvolíte tu úplně vlevo ,, Personal ´´ a kliknete na ,, Get started ´´. Na další straně vyplníte svoje osobní údaje ( telefonní číslo můžete napsat klidně nějaký nesmysl ), dál budete zase vyplňovat svůj ,, Login ´´ ( musí to být zase vaše emailová adresa ), potom ho napíšete ještě jednou a pak dvakrát vaše heslo. Teď tu máme zase dvě kontrolní otázky a k nim přiřaďte odpovědi ( pro případ ztráty hesla ). Na konci stránky jen zaškrtněte že souhlasíte s podmínkami používání účtu, do kolonky napište aktivační kód a v pravém dolním rohu klikněte na tlačítko ,, Sing up ´´, pokud jste vše udělali správně objeví se další stránka. ( možná se objeví kolonka kde to po vás bude chtít číslo bankovního účtu nebo platební karty, to zatím nemusíte vyplňovat, stačí když to vyplníte až budete chtít peníze na svůj účet ) Na konec vám přijde na email, který jste uvedli jako kontaktní, email od společnosti Paypal s aktivačním odkazem na, který kliknete čímž aktivujete svůj virtuální účet i Paypal.